Runderstoofpotje

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 150 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 PowerSlim ontbijtkoek
  • 40 g magere runderlap, in blokjes
  • 200 g champignons, in kwarten
  • 1 el olijfolie
  • 0,25 ui, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 zilveruitjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl verse tijm
  • 1 blaadje laurier

Voedingswaarde per portie

  • 381 calorieën
  • 14.9 gram koolhydraten
  • 20.9 gram vet
  • 29.2 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de magere runderlappen toe. Voeg vervolgens de laurier, tijm en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon. Zet het vuur laag met de deksel op de pan en laat 2 uur zacht sudderen. Roer af en toe door en voeg water toe indien nodig. Verkruimel de ontbijtkoek over de pan en roer door tot dat het een glad mengsel is. Laat de laatste 30 minuten de zilveruitjes en champignons mee garen. Verwijder het laurierblad voor het serveren.

Tip: serveer met een fris-zure komkommersalade