Marokkaanse kip met sinaasappel

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.5 rode peper, zaadlijsten verwijderd en gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • 1 el zoute sojasaus
  • 200 g sperzieboontjes

Voedingswaarde per portie

  • 390 calorieën
  • 26.0 gram koolhydraten
  • 14.8 gram vet
  • 38.3 gram eiwitten

Bereidingswijze

Doe de ui, knoflook en de rode peper in een schaal. Voeg vervolgens de olijfolie, ras el hanout en zout toe. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus en roer goed door. Wrijf de kipfilet goed in met de marinade. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken.

Verwarm de oven op 180 graden. Braad de kip goudbruin in een braadpan. Zet vervolgens de kip 10 -15 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten beetgaar.