Kipstoof met rode wijn

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet, in blokjes
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 0.5 blikje tomatenpuree
  • 1 el olijvenringetjes
  • 4 el rode wijn (bourgogne)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 el maïzena of bloem
  • 30 g meergranen stokbrood
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 466 calorieën
  • 26.7 gram koolhydraten
  • 20.1 gram vet
  • 44.6 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekjes in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak de spekjes uit. Voeg vervolgens de kipstukjes, tomatenpuree en 1 el maïzena toe en bak 1 minuut mee. Schenk vervolgens de wijn al roerende in de pan en neem de pan van het vuur. Voeg de olijven en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe het kipmengsel nu in een ovenpannetjes of in een ovenschaal. Dek af en plaats het gerecht circa 15 minuten in de oven. Serveer met het meergranen stokbrood

Tip: Lekker met een salade van rucola, cherrytomaatjes en goede olijfolie.