Hartige cupcakes

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 40 g mager rundergehakt
  • 0.5 rode paprika, heel fijn gesneden
  • 1 klein tomaatje, doormidden gesneden
  • 0.5 uitje, heel fijn gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 3 takjes verse bieslook, fijn gehakt
  • 0.5 blaadje gelatine
  • zout
  • peper

 Voedingswaarde per portie

  • 409 calorieën
  • 8.9 gram koolhydraten
  • 22.2 gram vet
  • 41.3 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 180 °C. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Doe de paprika erbij en bak nog circa 3 minuten mee. Meng het gehakt met de kruiden, de ui en de paprika en doe dit in een cupcake vormpje. Zet de cupcake in de oven en laat in circa 15 minuten gaar worden.

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg het halve gelatineblaadje toe aan de warme puree. Knip een hoekje van een stevig diepvrieszakje af en doe hierin de helft van de aardappelpuree en spuit met een draaiende beweging een toef aardappelpuree op de gare cupcake. Maak af met het halve tomaatje en beetje nootmuskaat. Serveer de overige aardappelpuree apart.

Tip: Lekker met tomaat-komkommersalade